electronics.aau.dk

Roadtrip til Nürnberg, Embedded World 2015

Skrevet af: Kristian Arnkjær Noach Bertelsen

I forbindelse med den store messe i Nürnberg, Tyskland: “Embedded World 2015” var vi otte personer fra årgangen, der valgte at køre derned. Foruden det super spændende ved embedded elektronik i sig selv, var der også en masse socialt ved turen. Det er rart at se sine studiekammerater i andre sammenhænge end tunge kurser og stressende perioder op til projektaflevering.

Messen varede fra tirsdag d. 24. februar til og med torsdag d. 26. februar, hvor den sidste dag var dedikeret til studerende. For at få turen til at passe ind i skemaet valgte vi at køre afsted onsdag eftermiddag således hele torsdag kunne bruges på messen og efterfølgende køre retur fredag morgen. Det hostel vi indlogerede os på lå i gåafstand (ca. 5 km) fra messen. Her fik vi et ottemandsværelse (det passede jo lige!) og kunne derved være os selv. Vi ankom på hostellet kl. 01.30, hvor vi lige skulle have styr på de sidste ting inden sengetid.

Torsdag stod vi tidligt op, spiste morgenmad og gik afsted mod messen. Vi ankom kl. 09.15 og derfra fløj tiden afsted. Der var i alt fem haller fulde af spændende virksomheder med nye teknologier og meget interessante produkter – flere virksomheder gav endda gratis development-boards ud.

Messen i sig selv var overvældende på alle tænkelige måder, der var simpelthen så meget at se, og så mange store virksomheder at tale med. I løbet af de knap syv timer vi var på messen nåede man kun lige rundt, og måtte endda prioritere meget for at nå at se alle hallerne – man kunne snildt have brugt en dag mere.

Efter messen gik vi tilbage til hostel og aftalte, hvad aftenen skulle gå med. Det blev til en god tysk Snitzel på en lokal restaurant, hvorefter vi tog tilbage til hostel og fik en øl inden sengetid.

Fredag morgen var der afgang, der blev planlagt et stop ved Fleggaard og en industri-kaffemaskine skulle hentes i Sønderborg. Vi kørte fra Nürnberg omkring kl. 09.00 og ankom i Aalborg ca. kl. 22.00, hvor kaffemaskinen lige skulle testes.

Alt i alt en super god tur ved siden af studierne, meget lærerig og klart en anbefaling værd! – Jeg regner i hvert fald stærkt med en tur derned igen næste år

Hav det rigtig godt 🙂