electronics.aau.dk

Nyt semester

Skrevet af: Kristian Arnkjær Noach Bertelsen

D. 2. februar startede 6. semester, og for mit vedkommende blev studieretningen “Control Engineering”. Denne studieretning rummer 5 grupper/16 personer, og hver gruppe skulle traditionen tro lave en Lego Mindstorms robot og kæmpe mod hinanden den første fredag efter semesterstart.

Reglerne er simple: Robotten skal holdes under en maksimal vægt på 1.100 gram og holde sig på banen, der udgøres af 6 borde med en tyk sort streg rundt ved kanten. Det gælder om at få de andre robotter skubbet ud over kanten og være den sidste tilbage. Point tildeles ved 0 point til første robot, som skubbes ud, 1 point til næste, 2 point til tredje og vinderen får 4 point. Der kæmpes tre runder og gruppen med flest point vinder en kasse øl.

Tidligere er der blevet monteret flammekaster (deo + lighter) på en robot, hvilket har medført en regel om at robotterne ikke må være farlige for inventar og/eller personer, måske lidt kedeligt men fornuftigt nok 🙂

I løbet af ugen gik vi stille med dørene, og alle grupper havde egentlig et lille trick i ærmet i større eller mindre grad.

Det blev til 4 robotter, da to grupper var gået sammen om at bygge en. For mit vedkommende var vores trick at montere en hjemmelavet ultralyds-jammer på robotten, som derved gjorde de andre robotter “blinde”, såfremt der var monteret en ultralydssensor. En anden gruppe havde monteret noget papir for at forvirre sensoren til at registrere om kanten af banen er nået.

Vores taktik var egentlig simpel: Fuld fart frem til du når markeringen ved enden af banen, bak 1 sek, drej 3 sek og kør frem til du når kanten igen – vi vidste jo at ultralyd ikke ville virke så denne sensor sparede vi. Efter at have fjernet nogle smådele nåede vi 1099,5 g.

Efter de tre runder stod vi uafgjort mod en anden gruppe (dem der havde slået sig sammen) og skulle nu kæmpe en sidste gang. Vi gik derfra med 24 dåseøl 🙂