electronics.aau.dk

Nyt semester er netop påbegyndt

Skrevet af: Kristian Arnkjær Noach Bertelsen

Nå, så er der igen en update fra os “elektrikere” på AAU. Jeg er netop startet på min kandidat: “Signal Processing and Computing”, som omhandler dét at hive data ud af et (elektrisk) signal – Ja, det er ret nørdet!

På min studieretning er vi lige nu to personer til hele semestret – foruden mig er der en indisk fyr – samt en dansker, der blot følger kurser. Vores semesterprojekt vil omhandle en vindmølle, hvor målet er at måle positionen på spidsen af hver vindmøllevinge. Mængden af energi en vindmølle kan producere afhænger af arealet, som vingerne dækker (altså cirklen). Producenterne ønsker derfor at øge længden på vindmøllevingerne, hvilket vil medføre svingninger af spidsen – faktisk omkring 10 meter ved vinger på 60 meter. Ved at måle den eksakte position af hver spids er det muligt at opnå lange vinger, men samtidig at kontrollere vingerne, så disse ikke kolliderer med vindmølletårnet.

Teknologien er radiobølger, og lidt mere specifikt er målet at finde et specielt ping-signal i en optagelse som indeholder det originale signal samt støj. Projektet laves i samarbejde med en forsker på AAU, så problemstilling er givet, men resultatet skal udvikles fra bunden, da denne teknologi stadig er ny.

Når vi kommer længere i processen vil jeg smide nogle mere sigende billeder med op, men for nu vil jeg blot afslutte med et “hav en rigtig god aften” 🙂