Mit navn er Martin Hedegaard og er 20år gammel og læser elektronik og it på 4 semester. Jeg startede mit liv her i Aalborg og bor her også nu mens jeg læser på AAU.

Valget om at blive ingeniør har lagt fast siden jeg var lille og mødte min fars kollegaer, der var en af dem der nemlig var ingeniør. Det syntes jeg lød rigtig spændende, tror jeg var omkring 8-9 år gammel. Selvom han slet ikke havde noget med elektronik og it, som jeg læser nu, syntes jeg det var så spændende og lød så fedt at jeg har gået målrettet efter at blive ingeniør siden dengang.
Selvom jeg har en gymnasie uddannelse fra STX har jeg altid gerne ville være ingeniør, men da jeg stod overfor valget mellem HTX, STX eller 10klasse valgte jeg at det skulle være STX fordi jeg var nysgerrig på mere end hvad HTX kunne tilbyde mig. Min studieretning endte med at blive:

Fysik A
Matematik A
Idræts B
Kemi B

Det var i min SRP i fysik A og matematik A  der gav mig gå på mod til at blive ingeniør efter den blev rost på databehandlings delen, min fysik lære syntes jeg skulle læse ingeniør. Fun fact han er også extern lector for os ingeniører på basis i matematik.

Da jeg så læste om elektronik og it uddannelsen blev jeg hooked. Så selvom udsigterne til et sabbatår var der valgte jeg at søge ind sommeren 2014, det der sabbatår hvad skulle jeg dog bruge det til tænkte jeg da jeg søgte ind. Jeg har altid været meget målrettet om hvad jeg også gerne vil opnå.
Elektronik og it er hårdt og det kræver at man følger med ellers bliver man smidt af rimelig hurtigt i forløbne vi har. Men projektarbejdet og sammenholdet i ens gruppe ville jeg ikke være foruden. Det er en superfed uddannelse med en masse selvbestemmelse selvom vi skal en masse igennem.

Af projektor er jeg nu på mit 4 semester igang med at bygge den næste computer det skal styre AAUSAT 6. Ellers er har mine projektor været:

Standsning af skæringsværktøjer via accelerometer 1.semester
Overvågnings systemet med lyd detektering 2.semester
Klasse AB effektforstærker med RIAA indgang(plade spiller) 3. semester

Mit nuværende projekt er super spændende og giver mange implementations muligheder for de fremtidige satelliter fra Aalborg universitet, så det vil jeg holde jer updateret omkring.

I min fritid er jeg nok lidt ligesom alle andre studerende, jeg læser en del og ellers bruges resten af min fritid på at holde mig i form til det bliver sommer, så skal jeg ud og være livredder hos TrygFonden på de danske strande så måske vi ses derude B-)