electronics.aau.dk

AAUSAT5 – Et billede siger mere end tusinde ord.

Skrevet af: Lasse Bromose

Vi kender vel alle det gamle ord sprog, om at at billede siger mere end tusinde ord. Men jeg kan love jer for, at et billede også nemt fylder tusinde ord. Og der er det dejligt at have version styring! ES (Institut for Elektroniske Systemer) stiller et filsystem til rådighed, der minder lidt om Dropbox, Google Drive og hvad der ellers er. Og på dette drev, kan man nemt sætte versionsstyring op. De fleste bruger enten SVN eller git.

Det er rigtig dejligt, da vi bruger LaTeX til at skrive rapport i. Det gør, at vi nemt kan sidde og skrive i hver vores fil, og så generere en enkel samlet PDF fil, ud fra alle vore .tex filer. Og når det en sjælden gang sker, at vi har glemt at ligge noget op til de andre, eller vi er to der har skrevet i den samme fil, så hjælper git os med at flette det sammen på en smart måde.

Det bruger vi også i høj grad til figurer. Vi gør lidt ud af, at vi holder en ensartet stil gennem rapporten, og vil gerne have at vores figurere og diagrammer har de samme design linjer. Derfor bruger vi en pakke, der heddet TikZ til LaTeX der er beregnet til at danne grafik med. Og nogle ganger, laver man en ændring man måske fortryder dagen efter, og så er det så dejligt nemt at gå tilbage til den version af billedet.

Her er et eksempel fra vores rapport, en så kaldt behavioral model (med udgang punkt i CODARTS)

Untitled